Ludovic Orban: "Relaţie cât se poate de colegială" cu Ilie Bolojan

Data actualizării: Data publicării:
Ludovic Orban

"Fake news" - astfel a catalogat preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, informațiile despre un posibil complot în interiorul partidului care ar viza înlăturarea lui de la șefia PNL. Aflat în vizită la Oradea, la o dezbatere pe tema Educației, Orban a mai precizat că are "o relație cât se poate de colegială" cu președintele PNL Bihor Ilie Bolojan.

Întrebarea referitoare la relația pe care Ludovic Orban o are cu primarul de Oradea a venit în contextul în care la mijlocul lunii iunie au apărut informaţii despre un posibil conflict între cei doi.

"Eu am o relație cât se poate de bună, cât se poate de colegială. Sigur că ne înțelegem pe unele lucruri, sigur că avem diferențe de opinie pe alte lucruri, așa cum este firesc, nu există o părere unică", a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

Legat de controversatele modificări ale Codurilor Penale, Orban a precizat că PNL a sesizat neconstituţionalitatea a peste 30 de articole.

"Juriștii Partidului Național Liberal au inițiat o procedură în premieră. Am solicitat Curții Constituționale să ceară Curții de Justiție a Uniunii Europene să se pronunțe asupra a cinci întrebări preliminare pe care le-am formulat în cuprinsul sesizării."

Prezent sâmbătă, la Oradea, unde s-a întrunit Comisia de Educație a PNL, Ludovic Orban le-a prezentat jurnaliştilor mai multe proiecte de lege iniţiate de liberali. Printre acestea, unul care prevede ca ANAF să facă publice condiţiile pentru obţinerea şi retragerea certificatului de plătitor de TVA.

"Aceste condiţii sunt într-un ordin secret al ANAF la care nu are acces nicio firmă. Acest lucru permite o aplicare abuzivă, acest lucru permite afectarea a foarte multe companii, fără ca aceste companii să se poată adapta, să ştie care sunt criteriile", a declarat Ludovic Orban.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri