Luptă pentru o viaţă normală. Un bebeluș de 7 luni are nevoie de ajutor pentru o operaţie în SUA

Data publicării:
mama cu fetita1

Sofia-Maria s-a născut prematur, la 26 de săptămâni, în luna septembrie a anului trecut. La naştere cântărea doar 700 de grame; din cauza fragilității medicii au ţinut-o trei luni și jumătate de incubator. După primele controale, familia a aflat că fetiţa suferea de retinopatie prematură.

"Ne-a trimis doamna doctor la Cluj. I s-a făcut injecție cu avastin în ochișori. După o săptămână, după intervenție, ochișorii au mers spre rău. La maternitate, în Oradea, i-a făcut o intervenție cu laser, o fotocoagulare. După o săptămână ochișorul a mers mult spre rău", povesteşte Nicoleta Venter, mama Sofiei.

Pentru că nu aveau o altă alternativă în țară, părinții au adunat banii necesari şi au plecat la Budapesta. După operaţiile suferite în Ungaria, medicii au garantat că fetiţa îşi va recupera doar vederea la ochiul drept.

"Pentru noi e foarte greu, dar nu avem ce să facem, trebuie să mergem înainte. Dar ne afectează foarte mult pe noi și pe familia noastră."

Mama Sofiei nu s-a dat bătută şi a căutat soluții pe internet. A luat legătura cu alți părinți aflați în aceeași situație şi astfel a aflat de o clinică din Detroit, America. Familia are nevoie de 25 de mii de dolari, cât reprezintă costurile operației şi transportul. Sunt bani pe care părinţii nu-i au, dar se luptă din răsputeri să-i adune. Între timp, Sofia participă la şedinţe de kinetoterapie, ca să se recupereze și din punct de vedere locomotor.

"Având în vedere că a avut atâtea intervenții chirurgicale la nivelul ochișorilor, nu a avut voie să stea pe burtică și atunci e nevoie să facă aceste terapii pentru a ajunge la nivelul vârstei pe care o are", explică Ada Petrache, kinetoterapeut.

Cei care doresc să o ajute pe Sofia-Maria să nu își piardă vederea și să îi dea o șansă la viață normală. Banii se depun în unul dintre conturile deschise pe numele tatălui.

Banca Transilvania
Cont în lei: RO37BTRLRO NCRT0218203401
Cont în euro: RO84BTRLEURCRT0218203401
Cont în dolari: RO88BTRLUSDCRT0218203401

deschise pe numele Gabriel Venter 

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri