Mai mulţi elevi ai liceului german din Oradea vor să se înscrie la universitatea din capitala Austriei

Data publicării:
stire studenti viena
Horia Andor a început să studieze limba germană la vârsta de trei ani. A urmat şi liceul german la Oradea, iar acum stăpâneşte la perfecţie limba lui Goethe. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care a decis să urmeze cursurile Universităţii Tehnice din Viena. 
"Sper că acolo voi găsi mai multă seriozitate, voi găsi dotările necesare pentru a vedea și practic ceea ce învăț și pentru a experimenta", spune Horia Andor, absolvent de liceu.
Mai are de învins doar hopul bacalaureatului pentru a-şi vedea visul cu ochii. A trecut cu bine peste probele orale ale examenului de maturitate şi este sigur că va primi note mari la probele scrise. De diploma de bacalaureat au nevoie şi colegii lui de la liceul german ca să îl urmeze în Austria. 
"Germana este doar cireașa de pe tort, dar, de fapt, esența este pregătirea lor profesională este de cea mai bună calitate", este de părere Adriana Bunea, directoarea Liceului German "Friedrich Schiller" din Oradea.
Chiar dacă au studiat germana, unii liceenii sunt atrași de ţări în care se vorbesc alte limbi.
"Vreau să studiez psihologie la Londra pentru că sunt pasionat de mic de psihologie șI la Londra pentru că vreau să trăiesc într-un mediu în care se vorbește limba engleză", spune Alin Narman, absolvent de liceu.
După proba la limba maternă, absolvenţii de liceu mai au de susținut doar două examene care se vor desfășura miercuri și joi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri