Managerul Ovidiu Pop, revocat oficial de la șefia Spitalului Municipal Oradea

Data publicării:
BETA pop

Consiliul de Administraţie a înaintat în urmă cu trei zile Primăriei Oradea o adresă prin care a cerut revocarea din funcţie a managerului Ovidiu Pop pe motiv că se află într-o situaţie de incompatibilitate. Cel care a avut
ultimul cuvânt a fost primarul Ilie Bolojan.

"În cursul zilei de vineri, primarul a semnat decizia de revocare a managerului Ovidiu Pop de la Spitalul Municipal", a confirmat Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

"Toate informaţiile mele vin din mass-media, nu am primit nimic oficial, nici măcar nu am fost înştiinţat oficial telefonic", a declarat pentru Digi24 Oradea doctorul Ovidiu Pop, fostul manager al Spitalului Municipal din Oradea.

În locul lui Ovidiu Pop a fost numit, temporar medicul Gheorghe Carp

La rândul său, medicul Hadrian Borcea, membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal din Oradea, a declarat că "în ultimii doi ani domnul manager a fost în mai multe situaţii de incompatibilitate cu alte funcţii sau alte contracte pe care le avea cu alte instituţii medicale."

"Medicina este o profesie liberală, deci aveam dreptul să prestez servicii, ceea ce am şi făcut şi am recunoscut neascunzând acest lucru prin declaraţiile de avere până în 2012", a replicat medicul Ovidiu Pop.

"Această incompatibilitate trebuia să o sesizeze la momentul respectiv. Nu a făcut-o, din păcate, nimeni nu a sesizat până acum câteva săptămâni", a precizat doctorul Hadrian Borcea.

Până la organizarea unui concurs, locul lui Ovidiu Pop a fost luat de medicul Gheorghe Carp, care s-a autosuspendat de la șefia Spitalului Județean Oradea. În fruntea "Judeţeanului" a rămas doctoriţa Lucia Daina, iar funcţia de director medical al unităţii sanitare a fost preluată de coordonatorul SMURD Bihor, doctorul Hadrian Borcea.

reporter: Florina Fofiu, Orsolya Nagy
operator: Darius Pop, Gábor Szilágyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri