Mâncarea, între comenzile online și diete sănătoase

Data publicării:
raw vegan

Pentru cei care nu au timp să gătească, preparatele fast-food sunt soluția ideală.

"- De ce alegi fast food?
- Pentru că nu prea am timp să fac pauză foarte mare.
- Și atunci cum procedezi?
- Mănânc fastfood și mă întorc la lucru."

"Gyros, shaorma, pizza. Nu am timp acasă să fac de mâncare."

Creșterea numărului de clienți care comandă de acasă este indicată și de o aplicație online lansată de curând în Oradea. Cu ajutorul unui telefon inteligent sau a unui calculator conectat la internet mulți orădeni aleg să își comande mâncarea în acest fel.

"Oamenii plasează astfel de comenzi și suntem încântați de feed-backul pozitiv și de faptul că sunt firme care deja comandă de câteva ori pe săptămână", spune Ciprian Costa, directorul tehnic al companiei ce deține aplicația.

O altă categorie de produse căutate sunt alimentele de tip Raw Vegan. Din dorința de a slăbi sau a se menține sănătoși oamenii consumă alimente cât mai naturale.

"Consum produse raw vegane dimineața pentru că îmi oferă vitalitate și energie."

O astfel de reţetă este următoarea: alune hidratate se amestecă cu migdale, două linguri de pudră de cacao, două linguri de unte de cocos și două linguri de unt de cacao.

"Un astfel de preparat poate fi mâncat în prima parte a zilei cu ușurință. Nu chiar o farfurie, se recomandă jumătate. Este un desert ușor, slab în calorii, bogat în grăsimi sănătoase care te satură foarte repede", susţine Lioara Ciugudean, nutriționist.

Specialiștii în nutriție recomandă ca maximum 40% din dieta zilnică să fie formată din alimente crude, ca să fie evitată slăbirea sistemului imunitar.

Reporter: Mariana Gurgu
Operatori: Florin Lucuța, Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri