Sari la conținut

Manualele digitale sunt disponibile online

Manualele digitale pot fi accesate pe site-ul www.manuale.edu.ro, de unde sunt printate sau descărcate pe un dispozitiv de stocare externă. Aplicațiile au fost accesate de copii, atât acasă cât și la școală.

"Am intrat singur pe pagina edu și m-am jucat o oră", spune un elev.

Mai multe şcoli din Oradea au început să utilizeze manualele digitale la cursuri. Printre ele se află şcoala Dacia din Oradea, unde sălile în care învaţă Copiii din primele clase primare sunt dotate cu laptopuri, imprimante și ecrane LCD.

"Având în vedere că se vor folosi simultan cu manualele scrise, şcoala Dacia este pregătită încă de anul trecut pentru a utiliza aceste manuale", susţine Florian Hava, directorul şcolii Dacia din Oradea.

"Am intrat chiar la aplicațiile digitale, unde foarte multe noțiuni și foarte multe lecții sunt foarte bine redate, animat", explică Aurora Feier, învăţătoare.

Învăţătorii au ales manualele din oferta existentă pe site, iar inspectoratele școlare vor primi până pe 22 octombrie comenzile pentru manualele în format tipărit.

"Noi vom centraliza, iar în data de 23 le vom transmite la Ministerul Educației Naționale. În 24 se va centraliza la nivel național și se va genera raportul comenzilor", a detaliat Nicolae Avram, şeful Inspectoratului Şcolar Bihor.

Apariţia noilor manuale a fost întârziată pentru că licitația a fost contestată de unele edituri. După aprobarea cărţilor, platforma digitală a avut pesteșaisprezece milioane de accesări.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Ciprian Platona
Editor web: Adrian Laboş