MARAMUREŞ. Din sistemul bancar, în lumea fotografiei

Data publicării:
fotograf MM

A renunțat la postul de funcţionar într-o bancă în favoarea fotografiei, iar astăzi spune că a făcut cea mai bună alegere. Este povestea Giuliei, o tânără de 32 de ani din Baia Mare, care şi-a descoperit pasiunea pentru arta fotografică în urmă cu aproape un deceniu. După atâţia ani, miile de instantanee surprinse de obiectivul aparatului său de fotografiat spun tot atâtea povești de viață.

Pe Giulia Ştrebeli o găsim în studioul foto, departe de cifre și de clienții băncii în care a lucrat.

"Am fost angajat bancar 9 ani. Mi-a plăcut foarte mult ceea ce am făcut și cred că mi-ar plăcea în continuare, dacă nu ar fi un program atât de lung. Pe mine m-a deranjat cel mai mult programul, nu era flexibil deloc. Aici, în lumea fotografiei, pot să îmi fac eu programul", spune Giulia.

A descoperit fotografia în urmă cu 8 ani, când s-a căsătorit cu Roland, un cameraman de evenimente, fost profesor de educație fizică. Primele instantanee le-au avut ca personaje chiar pe fetițele sale. Dacă la început s-a implicat timid în acest domeniu, ca asistent de fotograf și editor foto, de 4 ani Giulia și soțul ei fac echipă și în viața profesională.

"Am văzut ceva, o scânteie acolo și am zis hai să vii la eveniment, ca și asistent prima dată. Așa a început și… a evoluat foarte mult", spune Roland Ștrebeli, soţul Giuliei.

Dincolo de nunțile și botezurile la care participă, Giulia și-a dorit să spună mai multe povești prin fotografiile ei. Așa s-a născut "Atelierul de amintiri", cu ședințe foto tematice realizate în studio. Pentru familia Petricean, de exemplu, data de 29 are trei semnificații aparte, așa că, într-un decor personalizat, Iulian și părinții lui realizează... amintiri pentru viitor.

"Am început colaborarea cu vreo doi ani în urmă și Giulia a fost alături de noi de la primul eveniment și până acum", spune Cristian Petricean. Îl completează soţia sa, Carmen: "Fotografiile Giuliei spun totul. Absolut totul. Cele mai frumoase momente din viața noastra, cele mai frumoase emoții."

"Am remarcat că ceea ce fac și satisfacția asta a mulțumirii clienților mă face să zbor mai departe, mai sus și mai tare", spune Giulia.

Tânăra a avut, în luna mai a acestui an, și o expoziție personală de fotografie intitulată "Amintiri de suflet". Pentru căa, dincolo de încadraturi, decoruri și lumini, fotografiile Giuliei surprind clipa și o transformă într-o eternitate.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri