Sari la conținut
News Alert

MARAMUREŞ. DN 18 Moiseni - Iacobeni | Şosea în lucru, șoferi indignați

O vacanță prin nordul țării se poate transforma într-un adevărat test al răbdării pentru șoferi. Și asta pentru că un drum de doar 90 de kilometri, ce leagă Maramureșul de Suceava, se parcurge în peste 3 ore și jumătate. De vină sunt lucrările care se efectuează pe DN18 Moisei-Iacobeni, care dau peste cap traficul. Situația îi afectează și pe turiști, nevoiți să regândească modul în care își petrec concediul.

De nervi de oțel au nevoie toți turiștii care ajung pe Drumul Național 18, tronsonul Moisei-Iacobeni.

George Stoenescu este din Giurgiu și a pornit, de câteva zile, într-un tur al României împreună cu familia. În nordul țării însă, drumurile i-au lăsat un gust amar.

„Maramureșul e frumos, drumul ăsta – dezastru. Treaba e că nu prea se vede că lucrează cineva. Deci n-am văzut decât 3 mașini trecând, din astea mari, cu balastru.”

Muncitori există, însă doar pe anumite porțiuni de drum. În rest, pe kilometri întregi, șofatul devine o adevărată provocare.

„Ce este deranjant e că sunt porțiuni în regulă, pe care se poate circula și dintr-o dată se strică”, spune un turist din Botoșani

„Pe lângă porțiunile de drum frezate, pline de gropi sau de denivelări, turiștii care ajung în Maramureș întâlnesc în calea lor și mai multe astfel de semafoare. Așa se face că, pe lângă timpul petrecut efectiv în trafic, șoferii mai au de așteptat și la semafoare, câte 10 minute în unele cazuri”, a observat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

- Cum vi se par drumurile din Maramureș? Stați la un semafor acum.
- Dezastru. Din păcate sunt cam rele”, spune un turist din Cluj.

„- Cu ce viteză circulați?
- 10, 15, 20 la oră.
- Și ce înseamnă asta pentru concediul dumneavoastră? Cât de mult vă încurcă?
- Foarte mult”, răspunde un turist din Bihor.

Proiectul de reabilitare a DN18 Moisei-Iacobeni, al cărui beneficiar este Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, este împărțit în 4 loturi, cu termene de finalizare diferite. Potrivit muncitorilor, lucrările ar urma să fie finalizate cel mai devreme anul viitor.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş