Sari la conținut

MARAMUREŞ. Doliu în Coaş, satul natal al româncei care a fost ucisă în atentatele din Paris

În momentul atacului, Lăcrămioara şi Ciprian erau într-un bar din arondismentul 11 al Parisului. Localul a fost atacat de terorişti la ora 21:38, ora locală. 18 persoane care se aflau în bar au fost ucise. Vestea morţii celor doi tineri a căzut ca un trăznet peste localnicii din Coaş, satul natal al Lăcrămioarei Pop.

"O fată foarte harnică şi frumoasă şi isteaţă. Numai note bune avea... la şcoală a învăţat bine. Toată lumea este întristată de o asemenea nenorocire ce s-a abătut asupra comunei noastre", spune Aurica Dărăban, naşa Lăcrămioarei Pop.

Absolventă a colegiului "Anghel Saligny", tânăra plecase în Franţa în urmă cu 10 ani, în căutarea unui trai mai bun. Acolo l-a cunoscut pe iubitul său, un bărbat din Tulcea. Ionuţ Ciprian Calciu era angajat ca mecanic de lifturi, iar Lăcrămioara lucra ca şi ospătar. Împreună aveau un băieţel de un an şi jumătate.

Lăcrămioara Pop avea şi o fată de 11 ani, din prima căsătorie, pe care o adus-o la Paris acum câteva luni. Atunci a mers în Franţa şi mama ei, pentru a o ajuta cu creşterea copiilor. Tatăl tinerei a murit anul trecut, iar cele două surori ale sale şi fratele ei sunt plecaţi în Austria şi Italia.

"Acum am vorbit cu sora ei. Sunt dărâmaţi. Sunt necăjiţi. Vă daţi seama", spune, printre lacrimi, Viorica Pop, mătuşa Lăcrămioarei Pop.

Fratele tinerei a aflat vestea morţii acesteia de la rudele rămase în România.

"M-a sunat pe mine, că "e adevărat ce se aude?" "Păi, tu nu ştii?", zic. "Nu ştiu, că..." Probabil că a auzit şi el sau a văzut la televizor ceva. Apoi i-am spus", povesteşte Vasile Pop, unchiul tinerei.

În atentatele teroriste de vineri, care au avut loc în şase zone ale Parisului, au fost ucise 132 de persoane.

Redactor: Adrian Laboş
Operator: Kristian Kosa

Pe aceeași temă