MARAMUREŞ. Lecție de supraviețuire în pădure. Copiii învață să facă foc, să filtreze apa sau să construiască un adăpost

Data publicării:
tabere MM

"Ca să aprindeți un foc, trebuie să faceți un cămin. Căminul de foc se face cu ajutorul unor pietre."

Câteva pietre adunate din pădure şi puse în cerc, crengi uscate așezate în funcție de grosime, puțină rășină și focul începe să ardă.

"- Și cum putem să mărim focul?
- O sa vezi imediat, ai puțină răbdare.
- Adaugând lemne."

La peste 1000 de metri altitudine, în pădurile de lângă Cavnic, 43 de elevi crescuți în București învață cum să supraviețuiască în natură: cum să aprindă un foc, cum să filtreze apa sau cum să își facă un adăpost.

"Sunt lucruri noi pe care copiii din oraș nu prea le știu. Încercăm să îi învățăm cum să supraviețuiască în caz de urgență într-o pădure, să folosească materialele din pădure plus lucrurile pe care trebuie să le ia cu ei într-o drumeție", spune Adrian Țânțaş, instructor într-o tabără de aventură.

"Am învățat cum să supraviețuim și, în caz că nu mai avem hrana, putem să mâncăm furnici. Asta e o soluție."

"Copiii sunt foarte dornici de aventură, de drumeție, de învățat lucruri noi și foarte plăcute. Sunt foarte încântați, sunt copii receptivi și le place foarte mult în Maramureș", a observat Maria Cojocaru, profesor.

"E foarte frumos. Aș vrea să nu se mai termine tabăra asta", mărturiseşte un copil.

Prețul pentru o tabără de vară la Cavnic, în Maramureș, începe de la 650 lei și poate ajunge până la 900 lei/copil pentru o săptămână cu cazare la hotel de 3 stele și 3 mese/zi incluse.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri