MARAMUREȘ. Protest al angajaților Poștei din şase județe în Baia Mare

Data actualizării: Data publicării:
protest postasi BM (3)

Peste 300 de angajați ai Poștei Române din șase județe au participat în această dimineață la un marș de protest pe străzile din Baia Mare. Acțiunea de protest a continuat apoi, timp de o oră, în fața Prefecturii Maramureș unde sindicaliștii și-au strigat nemulțumirile. Ei majorarea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Angajații Poștei au venit în Baia Mare din Maramureș, Satu Mare, Bihor, Bistrița, Cluj și Sălaj. Protestatarii s-au strâns la ora 10 în fața Oficiului Poștal numărul1, după care au plecat în marș pe principalele artere ale orașului până la Prefectura Maramureș.

Revendicările membrilor de sindicat, nerezolvate după 7 luni de negocieri, amânări și promisiuni sunt majorarea cu 200 lei a salariilor, îmbunatățirea condițiilor de muncă și obligarea conducerii Poștei, de către acționarul majoritar – Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională – de a crește veniturile companiei.

protest postasi BM (3)

Liderii de sindicat sunt supărați că la ultima întrunire a Consiliului de Administrație, de vineri, nu au fost nici măcar invitați pentru eventuale negocieri. Marșul de azi vine la 10 zile distanță de protestul din 27 septembrie, când aproape 3000 de angajați din întreaga țară și-au strigat nemulțumirile în fața sediilor poștale din principalele orașe.

Reporter/ Foto: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri