MARAMUREŞ. Revelion pe pârtie şi în apă sărată

Data publicării:
revelion cavnic ocna

Un decor de iarnă mult aşteptat, cu brazi îmbrăcaţi în alb. Un strat de zăpadă numai bun de schiat, mişcare în aer liber şi distracţie la maxim. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care mulţi români, dar şi turişti străini preferă sărbătorile pe pârtiile din Maramureş.

"Pentru mine cred că este cel mai frumos sentiment. Ador iarna, ador zăpadă, ador snowboard-ul. Încerc să vin pe car posibil la munte."

"Chiar am socotit pe maşină că e al şaptelea an în care venim şi de 12, 13 ori pe an în sezon."

"Merită să vin, merită. Ar fi bine să fie şi mai aproape, dar e bine şi aşa."

Pârtia din Cavnic e locul perfect de vacanţă atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici,

"- De cât timp schiezi?
- De la 6 ani cred.
- Şi cum ţi se pare?
- Frumos.
- Iarna asta de câte ori vrei să vii aici pe pârtie?
- Cam de 100 de ori."

"Cei care nu ştiu să schieze pot să înveţe să schieze la şcoala noastră de schi, dotată cu pârtie pentru începători", anunţă Oana Poenar, marketing manager.

De pe pârtie răsfăţul continuă în... bazin

Foarte mulţi dintre cei care schiază la Cavnic se cazează în Ocna Şugatag, localitate cunoscută pentru apă sărată care are nenumărate beneficii.

"Din cele 36 de pensiuni un total de 16 deja au piscine cu apă caldă, au saună", susţine Mihai Ivasiuc, primarul Ocnei Şugatag.

Pregătirile au început din timp. La pensiune, preţul unei camere duble este de 80 de lei.

"De sărbători oferim numai cazare şi piscină, iar la solicitarea turiştilor mai putem include plimbări cu sania, cu sania trasă de cai sau, dacă nu este zăpadă, cu căruţa cu caii. Plimbările tot aşa prin, prin staţiune, plimbările la pârtie, putem să-i ducem, colindătorii putem să invităm colindători de pe satele din jurul nostru", explică Emilia Miller, administratorul unei pensiuni.

La hotel ofertele sunt diferite. Pentru un pachet ce cuprinde patru nopţi de cazare şi trei mese pe zi, plus cină festivă de Revelion, se plăteşte 1250 de lei de persoană.

"În cele trei mese sunt incluse produse tradiţionale pe care multe dintre ele le pregătim noi aici. Ne-am pregătit chiar din vara cu ele, începând cu dulceaţă, cu murăturile, cu porc. Tăiem în fiecare an câţiva porci şi pregătim cârnaţi de casă, şuncă, tot ce se poate prepară dintr-un porc", povesteşte Maria Mich, proprietarul unui hotel din Ocna Şugatag.

Pe pârtia din Cavnic se schiază în 1 ianuarie de la ora 13 la ora 21. În staţiune sunt aşteptaţi sute de turişti în fiecare zi, în această perioadă. Mulţi vin din sudul ţării, dar şi din Ungaria, iar administratorii de pensiuni şi hoteluri din Ocna Şugatag spun că au rămas fără locuri libere.

Reporter: Diana Grad
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri