MARAMUREȘ. Se dă startul sezonului de schi, la Cavnic

Data publicării:
partii MM

În timp ce şoferilor le-a dat serioase bătăi de cap, zăpada de noiembrie le-a adus bucurie schiorilor, care vor putea să îşi încalţe clăparii mai repede decât se aşteptau. În Maramureş, de exemplu, sezonul se va deschide chiar din acest weekend, iar pentru asta administratorii de pârtii se pregătesc intens. De câteva zile la Cavnic au pornit şi tunurile care produc zăpadă artificială pentru ca schiorii să aibă parte de toate condiţiile.

Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea: "Este târziu în noapte, iar pe pârtiile din Cavnic se muncește de zor. Tunurile funcționează la capacitate maximă, totul pentru ca în weekend turiștii să găsească aici un strat cât mai consistent de zăpadă."

Temperaturile scăzute, dar și ninsorile din ultimele zile i-au determinat pe administratorii de pârtii din Cavnic să grăbească deschiderea sezonului de schi. Deocamdată, doar pe câteva porțiuni.

Oana Poenar, marketing-managerul unei pârtii din Cavnic: "Cred că în ultimii 5 ani nu am mai reușit să deschidem pârtiile atât de devreme. Nu ne așteptam să deschidem în noiembrie. Sigur, ne bucurăm foarte tare."

Pe pârtia Roata1, pe lângă cei 15 centimetri de zăpadă naturală rămași în urma ninsorilor din weekend-ul trecut, cu ajutorul tunurilor au fost produși alți 40 de centimetri de zăpadă artificială. Și pe pârtia Icoana, 5 tunuri funcționează de câteva zile.

Mihai Cherecheș, reprezentantul unei pârtii din Cavnic: "Am început să băgăm tunurile de zăpadă. Ne pregătim de un nou sezon. A venit mai repede anul acesta zăpadă. Sperăm să țină cât mai mult!"

O dată cu deschiderea pârtiilor, la Cavnic se reiau și cursurile de schi și snowboard. Prețul unei ședințe de 50 de minute cu un monitor privat costă 80 de lei.

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi ușor în zilele viitoare la Cavnic. Chiar și așa stratul de zăpadă de pe pârtii va fi numai bun pentru un prim weekend pe schiuri.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri