Sari la conținut

MARAMUREŞ. Ultimele pregătiri pentru vacanța de 1 Decembrie

Se anunță o mini-vacanță de 1 Decembrie plină de culoare în Maramureș. Proprietarii de pensiuni și hoteluri au pregătit camerele pentru oaspeți și au stabilit meniurile. Și pentru ca experiența să fie cu adevărat de neuitat, turiștii vor putea avea parte și de lectii de olărit.

Doamna Rozalia Ungur are treabă multă prin bucătărie zilele acestea. De 1 decembrie din preparatele pe care le va pregăti vor gusta zeci de turiști veniți în Maramureș pentru minivacanța de Ziua Națională.

"Cu mare plăcere le pregătim mâncare tradițională: sarmale cu pasat, sarmale cu ghebe, ciorbe de toate felurile, ciorbă de burtă, tradițională țărănească cum se face în Ardeal, de varză, tocănițe, de toate!"

De toate se vor bucura cei care și-au facut deja rezervare în hotelurile din Cavnic, județul Maramureș. Și nu au fost puțini deloc!

"Suntem ocupați aproximativ 100% pentru această perioadă. Le-am pregătit pachet de 3 nopți cazare cu mic dejun inclus și demipensiune, cină, care începe de la 450 de lei de persoană", spune Anca Buda, reprezentanta unui hotel din Cavnic.

Ofertele includ acces gratuit la centrul SPA, dar și reduceri pentru închirierea echipamentelor complete de schi.

De bucate tradiționale, dar și de cazare în condiții rustice vor avea parte și cei care au optat pentru pensiunile de la poalele munților Gutâi.

"Gazdele au pregătit și odăile tradiționale în care vor fi cazați oaspeții care vor alege să își petreacă vacanța de 1 Decembrie în Maramureș", a aflat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

"Se aprind lămpile, se spun povești, se servesc acele bucate tradiționale", povesteşte Daniel Leș, proprietarul unei pensiuni.

Și tot aici turiștii pot să aibă parte și de o experiență unică: lecții de faurit vase de lut în atelierul meșterului olar Daniel Leș: "Chiar îi provocăm să intre in atelier, sa își dea jos hainele de firmă, să-și bage coatele în lut și de ce să nu facă o farfurie cu care să se mândrească că au fost în casa unui olar."

Primii turiști sunt așteptați să ajungă în Maramureș miercuri dimineața.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa