Sari la conținut

MARAMUREŞ. Ziua accidentelor: o ciocnire suprinsă de camere de supraveghere şi o urmărire soldată cu maşini avariate

Dimineaţă, la intrarea în localitatea Recea, şoferul unui autoturism a încercat să vireze fără să se asigure. A fost izbit de un TIR, care venea dinspre Baia Mare.

„Chiar în faţa mea a vrut să întoarcă, să meargă Baia Mare. Nu ştiu ce a vrut să facă. Am intrat pe contrasens să-l evit", spune camionagiul.

Ciocnirea a fost atât de puternică încât camionul a ajuns pe contrasens, iar şoferul autoturismului a rămas blocat în maşină. A fost scos de echipajul unei ambulanţe şi a fost dus de urgenţă la spital. O pasageră de lângă el a scăpat fără răni

Cursă nebună pe străzi

În Baia Mare, poliţiştii au gonit pe străzi, pe urmele unui şofer care intrase pe contrasens pe Bulevardul Bucureşti, sub podul de la gară. Cu agenţii pe urme, fugarul a lovit mai întâi un autoturism Dacia, chiar sub podul de la gară. În intersecţia din zona Semiluna a acroşat un alt autoturism şi a fost blocat abia după ce a lovit al treilea vehicol, lângă Center. Şoferii primelor două maşini lovite au fost duşi la spital, răniţi.

Când a fost dat jos din autoturism de către poliţişti, tânărul fugar a început să glumească cu oamenii legii. El a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice şi pentru efectuarea unui test antidrog.

Accident lângă accident

În timp ce efectuau cercetări la locul accidentelor, poliţiştii au fost martorii altui eveniment rutier. Aflat în sensul giratoriu de la Semiluna, un motociclist carea avea prioritate, a fost lovit de un autoturism, al cărui şofer nu a oprit.

Deşi afectat de cele întâmplate, motociclistul s-a ridicat şi a incercat să îl oprească pe şofer. Acesta a fost ajuns de agenţi după câteva sute de metri şi le-a spus poliţiştilor că nu a lovit pe nimeni, motiv pentru care nu a oprit.

eeporter/operator: Kristian Kosa
editor web: Adrian Laboş