Maraton de operaţii la Oradea

Data publicării:
stirea 202 20operatie-33781

Maria Furdui este din Hunedoara şi a fost diagnosticată cu prolaps de vezică urinară în urmă cu câteva luni. A ales să se opereze la Oradea şi spune că nu regretă.

''Nici nu am simţit durerea. Acuma mă simt , zic eu, bine, cu gândul că am trecut peste ceea ce a fost . Mai sunt durerile post operatorii care oricum trec şi sunt foarte mulţumită'' ne-a spus Maria Furdui, pacientă.

Femeia face parte din cele 21 de paciente care au fost operate timp de trei zile de medicii care participă la congresul de urologie de la Oradea.

''Aparatura este probabil puţin diferită dar procedurile sunt aceleaşi. Multe proceduri se pot face cu aparatua existent şi procedurile pe care le-am văzut sunt făcute la fel ca în Statele Unite ale Americii'' ne-a spus dr.Cristian Câmpean, medic urolog în Statele Unite ale Americii

În cadrul congresului, unul dintre cele mai importante din lume, urologi şi ginecologi din ţară şi din străinătate încearcă se afle soluţii pentru a scurta suferinţa şi a grăbi vindecarea pacientelor.

''Cred că a sosit momentul să gândim la fel şi să avem aceeaşi atitudine terapeutică. Faţă de acest capitol de patologie şi faţă de pacientele noastre'' ne-a spus prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu - şeful secţiei de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean din Oradea

Potrivit medicilor, 40% dintre femeile din Bihor au nevoie de astfel de interven?ii chirurgicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri