Sari la conținut

Maraton ecvestru caritabil. 8 călăreţi din Satu Mare adună bani pentru un copil bolnav

Emoționați, dar pregătiți pentru inedita călătorie - așa s-au prezentat în această dimineață, cei 8 călăreți de la Asociația Județeană a Crescătorilor și Deținătorilor de Cai Satu Mare. La start s-a aflat și Mark, împreună cu familia lui, care și-a dorit să le ureze succes celor care vor lupta pentru cauza sa.

"Suntem câțiva, cei mai tineri dintre noi care, pentru care va fi chiar o piatră de încercare sperăm că vom finaliza cu bine acest maraton."

"Zilele trecute se știe că a plouat foarte mult și ne-am făcut probleme din acest punct de vedere, dar soarele ne surâde și nouă și lui Mark."

Călăreții cred cu tărie în reușita lui Mark Wieland. El suferă de tetrapareză spastică, cu mobilitate articulară mult limitată. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare poate fi salvat de la scaunul cu rotile.

"Adunăm bănuți pentru ca acest copilaș să poată pleca în America la operație pe coloana vertebrală. Operația este foarte, foarte scumpă, aproape 58 de mii de dolari. Au adunat până acum doar 45% din valoare", susţine Angela Dan, organizatoarea acţiunii.

Banii pentru Mark se depun în urnele mobile pe care le au călăreții. Informații legate de modul cum se pot face donații se găsesc pe site-ul Fundației Hanslindner.

Reporter: Diana Grad
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş