Marius Giura, la Vocile Bihorului: "Ne dorim ediţia a doua a ORA Jazz Festival"

Data actualizării: Data publicării:
ora jazz afis

Prima ediţie a ORA Jazz festival a fost organizată de cei care se află în spatele festivalului de jazz de la Gărâna. Cu o experienţă de peste 20 de ani în acest domeniu, Marius Giura speră ca această muzică să aibă trecere şi printre orădeni şi că festivalul va fi prezent şi anul viitor în oraș.

Prezent vineri, la Vocile Bihorului, Marius Giura s-a declarat entuziasmat de locul în care urma să înceapă ORA Jazz Festival. Sinagoga Neologă Sion a fost special adapatată pentru acest eveniment, cu pânze mari care au acoperit pereţii. Totul, pentru ca acustica sălii să fie cât mai bună.

"Spaţiul e foarte frumos, e generos. Aştept să văd şi probele de sunet, acustica e foarte importantă. (...) S-au făcut unele modificări. Trupele sunt adeptele unui stil mai soft, care nu necesită volum foarte mare", a spus Marius Giura, directorul festivalului de jazz de la Gărâna.

Marius Giura, care a prezentat prima ediţie a ORA Jazz Festival de la Oradea, a vorbit despre brandul Gărâna, ajuns deja la ediţia a 22-a. Festivalul aduce în Munţii Semenic din judeţul Caraş Severin iubitori de muzică din toată ţara şi din străinătate, iar organizarea lui înseamnă un efort logistic şi financiar considerabil.

"Gărâna e un loc atipic, într-un loc în care trebuie totul cărat. Acolo nu e nimic în restul anului decât în weekenduri iarna când mai vine lumea la schi. Deciziile culturale se iau însă la Bucureşti, unde sunt ambasadele, ministerul Culturii. Contribuţia acestor insituţii este esenţială."

Marius Giura crede că direcţia în care se îndreaptă societatea este greşită. Totul porneşte din şcoală, unde nu se mai face educaţie. Rezultatul?

"Aproape totul se manelizează. Sunt spectacole de evenimente importante, festivaluri de film, care nu sunt promovate aproape deloc. Trebuie să te descurci singuri, să te insinuezi, dar trebuie să ai cui. De pe băncile şcolii ies nişte tipi care nu pricep şi lucrurile nu au cum să meargă într-o direcţie bună. Acum şi treaba cu educaţia tinerilor e aşa: el creşte cu ce îi dai", a spus Marius Giura.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri