Sari la conținut
News Alert

Marş motorizat pentru un paramedic

Peste 30 de maşini de teren au traversat duminică tot oraşul ca să adune bani pentru paramedicul Florin Benea, un tânăr de 30 de ani din Cluj, care a fost diagnosticat anul trecut cu o formă severă de leucemie. Singura lui şansă la viaţă este un transplant de măduvă care costă 150 de mii de euro la un spital din străinătate.

"Ne-am strâns ca să facem un marş pentru ajutorarea unui paramedic din Cluj care este bolnav de leucemie şi asociaţia West Alpine Off Road s-a gândit să facă o campanie pentru strângere de fonduri pentru această cauză", spune Ioan Simoc, membru al Asociaţiei West Alpine Off Road.

Marşul a început din Sînmartin iar maşinile de teren au traversat oraşul după un traseu stabilit dinainte.

"Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă. Ei de ce nu ar fi salvaţi la rândul lor? Tragem un semnal de alarmă pentru toată lumea care e de bine şi poate să ajute un caz umanitar", susţine Cornel Doble, vicepreşedintele Asociaţiei West Alpine Off Road.

Cei care vor să doneze bani ca să-l ajute pe paramedicul bolnav de leucemie o pot face în trei conturi deschise special pentru el.

"Noi am pus şi conturile bancare unde se poate dona, sunt postate pe pagina de facebook a asociaţiei şi mai sunt articole de presă în care se specifică acest lucru", susţine Carmen Ile, organizatoarea acţiunii.

Florin Benea este paramedic la SMURD Cluj şi are sute de intervenţii la activ. Acum este internat la spitalul oncologic din Cluj Napoca şi are nevoie de un transplant de măduvă la o clinică din străinătate.

Reporter: Anca Deac
Operator: Darius Pop