Marş pentru salarii mai mari. Angajaţii societăţii de transport din Oradea au protestat în centrul oraşului

Data publicării:
protest OTL4

La ora 15, angajaţii societăţii de transport local din Oradea s-au adunat în faţa instituţiei imediat după ce au ieşit din tură. Oamenii s-au încolonat şi au pornit spre centrul oraşului, pe jos. Şi-au scris nemulţumirile pe mai multe pancarte, iar când au ajuns în faţa primăriei au început să scandeze lozinci.

"Mai întâi de toate, vrem egalitate, mai întâi de toate vrem egalitate."

"Lucrurile trebuie să se schimbe neapărat, aşa nu mai putem continua, banii sunt foarte puţini, toţi avem probleme financiare."


Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că societatea de transport nu le-a mărit salariile în funcţie de rata inflaţiei, aşa cum prevede contractul colectiv de muncă. Mai mult, oamenii spun că de la începutul anului tot cheamă conducerea regiei la negocieri, dar nimeni nu îi ia în seamă. Din acest motiv, au decis să iasă în stradă, să afle toţi călătorii ce probleme au.

Virgil Mînz, liderul de sindicat al societăţii de transport local: "Vrem să sensibilizăm autorităţile locale să-şi îndrepte privirea mai mult asupra transportului şi să nu înţeleagă publicul călător că din cauza noastră, a angajaţilor, cresc tarifele, spre exemplu."

Lucian Albu, angajat al societăţii de transport local din Oradea: "Nu cerem de fapt imposibilul, cerem doar să se respecte clauzele din contractul colectiv de muncă ceea ce în utlimul timp nu se respectă la noi şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă."

Unii angajaţi şi-au pierdut speranţa şi sunt convinşi că marşul nu îi va ajuta cu nimic. Ultimul protest al angajaţilor societăţii locale de transport din Oradea a avut locul anul trecut, în luna decembrie, dar fără nici un rezultat.

reporter: Florina Fofiu
operator: Monica Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri