Marşul motocicliştilor. Peste 500 de motociclişti au defilat prin Oradea

Data publicării:
moto

Însosiți de mai multe echipaje ale Poliției Rutiere, cei peste 500 de motocicliști au pornit din Băile 1 Mai și s-au îndreptat spre centrul Oradei. Pentru a se face auziți, mulți au folosit claxoanele, în timp ce alții au ales să își tureze motoarele. Participanții la marș spun că de cele mai multe ori nu primesc în trafic respectul cuvenit.

"Participanții la trafic să înțeleagă că există și alte persoane, nu doar cei care merg pe patru roți. În ultimii 5 ani în județul Bihor nu a existat un accident cu motocicliști din care să rezulte morți", spune Dan Peter, de la clubul White Wolves MC România.

Situația este la fel de gravă și în restul țării, unde doar anul trecut accidentele au ucis 61 de motocicliști. În ciuda riscului, pasionații spun că nu ar renunța niciodată la motocicletă.

"A fost foarte fain, m-am simțit foarte bine, este o senzație de neuitat."

"E mai mult decât o pasiune, trebuie să te naști pentru așa ceva, să fii făcut pentru motocicletă", spune Zsolt Szotak, motociclist din Ungaria.

"Șoferii să fie atenți la noi pentru că și noi ne uităm după ei. Este greu să împaci ambele tabere. Noi suntem mai rapizi, dar folosim o porțiune mai îngustă de șosea, totul se poate rezolva dacă privești mereu în oglinzi."

La ediția a treia a manifestării "Chariots of fire" au participat mai multe cluburi motocicliste din România, Austria, Serbia, Rusia, Polonia, Ungaria, Germania şi Macedonia. Întrunirea are și un scop caritabil, pentru că banii strânşi din donaţii vor fi daţi fundației "Iubeşte Copiii". Seara, motocicliştii au asistat la o demonstrație de enduro și la concertele susținute de trupe din străinătate.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri