Masa de Crăciun, la comandă

Data actualizării: Data publicării:
catering

Crăciunul gospodinei moderne cu mâncare de la catering se face. Ca să nu mai piardă vremea în bucătărie, tot mai multe femei preferă să comande platouri care le vor fi livrate direct la uşă. Comenzile au curs în această perioadă, aşa că firmele de specialitate au lucrat non-stop ca să le facă faţă. La mare căutare au fost, anul acesta, preparatele sofisticate, în detrimentul celor tradiţionale.

Bucătăriile firmelor de catering nu iau pauză deloc în perioada dinaintea sărbătorilor. Toate comenzile trebuie onorate, aşa că angajaţii fac eforturi pentru ca preparatele să ajungă la timp pe mesele clienţilor.

"Pentru Crăciun, vânzările sunt mai mari. Au crescut cu aproximativ 50% faţă de anul trecut. O creştere nu neapărat aşteptată, dar din câte am observat la modul general, anul acesta lumea a comandat mai mult mâncare de la firmele de catering", spune Sorin Bradea, administratorul unei firme de catering.

Comenzile au fost făcute cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, pentru că gospodinele au vrut să scape de corvoada gătitului. Firmele de catering oferă o varietate de produse, de la cele tradiţionale până la mâncăruri inspirate din meniuri internaţionale - toate livrate direct acasă la client.

"În ultima vreme, clienţii au comandat mai mult platouri cu preparate mai deosebite, preparate noi, gusturi noi; au renunţat la platourile tradiţionale, cu preparate de la pomana porcului, probabil procurându-şi-le mai degrabă singuri", explică Sorin Bradea.

Lia Rusu este una dintre gazdele care îşi va servi invitaţii cu mâncare pregătită de o firmă de catering. Recunoaşte că este mai comod şi îi lasă timp preţios pe care poate să-l folosească în alt scop.

"Am apelat la o firmă de catering având în vedere că nu prea avem timp. Anul acesta am ales nişte platouri nu tradiţionale, platouri frumos aranjate, cu bun gust şi exotice, preparate mai sofisticate."

Preţul unui platou începe de la 35 de lei şi poate ajunge la 145 de lei, în funcţie de numărul de meniuri incluse şi de preparatele alese.

Reporteri: Anca Deac, Bogdan Băcilă
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri