Sari la conținut
News Alert

Maşină căutată în Portugalia, găsită în Vama Borş

Un autoturism căutat pentru a fi confiscat în Portugalia a fost găsit de poliţiştii de frontieră din Borş. Maşina era condusă de cetăţean moldovean, însoţit de un cetățean apatrid de origine armeană.

Întâmplarea s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1. În Punctul de Trecere a Frontierei Borş s-a prezentat la intrarea în ţară un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani, la volanul unui autoturism. Alături de el călătorea, ca pasager, un cetăţean apatrid de origine armeană, de 33 de ani.

"La controlul de frontieră şoferul a prezentat documentele maşinii, iar cetăţeanul apatrid de origine armeană a prezentat o declaraţie de împrumut din partea proprietarului autoturismului, încheiată la data de 01.09.2017.
În urma verificărilor în baza de date, polițiștii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca bun căutat pentru confiscare de către autorităţile din Portugalia, alertă introdusă în luna februarie 2017", a transmis purtătorul de cuvântr al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

Pasagerul din autoturism le-a spus oamenilor legii că nu ştia că maşina este căutată de autorităţi. El susţine că a primit din partea proprietarului maşinii o împuternicire prin care poate folosi şi circula prin toată Europa, pe o perioadă de 6 luni.

Vehiculul în valoare de aproximativ 8.000 euro a fost indisponibilizat la sediul sectorului Borş, iar poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru tăinuire.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Poliţia de Frontieră Oradea