Sari la conținut

Măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în vămi, de Paştele Catolic

 

Punctele de frontieră existente la graniţa româno-ungară:

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota, P.T.F. Turnu - Batonnya; P.T.F. Vărşand – Gyula

  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek; P.T.F. Borş - Artand; P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany; P.T.F. Săcuieni – Letavertes

  • pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad - Kiszombor;

  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj; P.T.F. Petea – Csengersima.

La rândul lor, autorităţile de frontieră din Ungaria au anunţat că în perioada 26 martie, ora 23.00 (ora României) – 28 martie, ora 23.00 (ora României) pe teritoriul ţării vecine este restricţionată circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

La aceasta se adaugă faptul că „Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară. (...) Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe”, au transmis reprezentanţii ITPF Oradea.

Ca afle cum se desfăşoară traficul în vămi, turiştii sunt sfătuiţi consulte aplicaţia on-line destinată monitorizării traficului la punctele de trecere a frontierei. Aplicaţia este disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro. În plus, şoferii pot suna la numărul 021.9590, unde pot semnala aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la graniţă. 

Editor web: Adrian Laboş