Sari la conținut

Matematica, mai uşoară ca altădată. Elevii şi profesorii spun că subiectele au fost simplu de rezolvat

"- Am văzut că ți-ai făcut calculul. La ce notă te aștepți?
- Peste 9, 50 sper. Au fost destul de ușoare."

Pentru elevii care au dat astăzi testarea la matematică din cadrul Bacalaureatului, calculele nu s-au oprit în sala de examen. Imediat după predarea lucrării, au verificat subiectele împreună cu profesorii.

"Am avut clasa a XII-a și confruntam rezultatele. Copiii au lucrat foarte bine, har Domnului! Noi ne bucurăm. Subiectele au fost mai ușoare decât așteptam noi", susţine Ildiko Szakall, profesoară de matematică. De aceeaşi părere este un elev: "Noi am făcut foarte complicate la clasă și ne așteptam la ceva mult mai greu."

Totuşi, au fost cerinţe care au lăsat loc de interpretări şi i-au pus în încurcătură pe unii dintre candidați.

"Destul de greu la subiectul 3, dar în rest a fost OK.

"Un copil mediu se încadrează, zic eu, între un 7 și un 8 cu lejeritate. La partea de mate-științe, subpunctul C de la punctul 3 - acolo probabil e o chestie interpretabilă", consideră Cristian Andru, profesor de matematică.

Mulțumiți s-au arătat și cei care au susținut examenul la istorie.

"Subiectul 1 și 2 nu au fost așa grele, fiind ambele pe comunism, și ne-am pregătit la clasă destul de bine pe tema asta. La subiectul 3, fiind autonomiile, a fost un pic mai complicat."

"Comunismul este unul dintre lecțiile mele preferate. Fără să vrem și trebuie să recunoaștem că încă suntem influențați de comunism."

La proba obligatorie a profilului, în Bihor s-au înscris 4933 de elevi. 132 au absentat, iar un licean din Oradea a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău
Editor web: Adrian Laboş