Matematica, proba de foc. 804 elevi din Bihor au susţinut examenul scris la această materie

Data publicării:
mate bac 260815

Cu gândul la formule şi teoreme candidaţii au intrat în sălile de examen imediat după ora 8. Cei mai mulţi au recunoscut că aceasta este singura probă pentru care s-au pregătit intens în timpul verii. În această sesiune proba obligatorie a profilului a însemnat examen scris la istorie şi matematică.

Printre înscrişi s-au numărat şi candidaţi care au susţinut examenul pentru prima dată. Cei mai mulţi nu speră la note mari ci doar să treacă proba scrisă.

"- Nu am fost în țară și a trebuit să vin după și am ratat.
- Crezi că vor fi mai accesibile acuma subiectele?
- Nu știu. După întâmplarea din Ștei nu prea cred. Ar trebui să fie un pic mai grele."

În judetul Bihor, numărul celor înscriși la proba obligatorie a profilului a fost de 913. Dintre aceștia 804 au dat examenul la matematică iar ceilalţi la istorie.

"Toate sălile au fost pregătite cu instalații audio-video, asistenții sunt instruiți. Noi suntem vigilenți. Bineînțeles, fiecare trebui să își asume responsabilitățile care îi revin pe funcția pe care o are", susţine Delia Iova, președintele unei comisii de Bacalaureat din Oradea.

Vineri va avea loc ultima probă din această sesiune a Bacalaureatului iar rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate în 3 septembrie.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri