Sari la conținut
News Alert

Medici din Oradea, audiaţi de către DIICOT într-un dosar de evaziune, înşelăciune şi fals

foto: arhivă

UPDATE ora 17:00 - Procurorii DIICOT Oradea au emis mandate de reţinere pe numele a cinci persoane dintre cele audiate. Este vorba despre cadre medicale şi reprezentanţi ai unor societăţi cu activităţi în domeniul medical.


Procurorii susţin că au informaţii că în perioada 2012-2014, membrii grupării au fraudat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Au făcut-o „prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente "medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu" (TA) şi a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice", care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", se arată într-un comunicat al DIICOT din noiembrie 2014. 


În acest dosar sunt vizate 50 de persoane, pe care procurorii DIICOT Oradea le acuză de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals. În luna noiembrie anul trecut anchetatorii au făcut 67 de percheziţii la secţia de Oncologie a Spitalului Municipal din Oradea şi la mai multe farmacii şi cabinete ale unor medici de familie din municipiu şi din judeţ. Atunci au fost audiate nu mai puţin de 30 de persoane. 

Redactor: Gabriel Bonaciu
Editor web: Adrian Laboş