Sari la conținut

Meditaţii gratuite pentru Bacalaureat. Şase profesori din Bihor lucrează voluntari cu elevii de clasa a XII-a

 

De orele gratuite de matematică pot beneficia elevii care au o situaţie materială precară şi pot dovedi acest lucru. Profesorii le arată cum pot rezolva cele mai grele probleme de algebră şi geometrie.

"În primul rând am venit pentru că vreau să învăț mai mult și acum, fiind în prima oră, am observat că mă ajută foarte mult."

"Am luat elevi de clasa a XII-a, dar care nu au posibilități financiare atât de bune și îi ajutăm să aibă și ei acces la meditații suplimentare pentru o notă cât mai bună", spune Călin Serac, profesor de matematică.

Ca să-i ajute pe elevi, profesorii le-au pregătit un caiet special cu exerciţii. "În ultimele 3 luni când ei se pregătesc pentru bacalaureat au nevoie de un caiet în care să aibă exercițiile care să le asigure măcar nota 5, dar acest caiet îi poate ajuta să ajungă chiar și la nota 10", consideră Patricia Munteanu, coordonatoarea proiectului.

La meditaţiile gratuite la matematică s-au înscris 70 de elevi care au fost împărţiţi în şapte grupe. "Sunt 12 teme principale pentru bacalaureat și le ţinem pe parcursul mai multor ore. O oră jumătate, două, depinde de fiecare temă. Când am terminat atunci plecăm acasă."

Ca să le vadă nivelul de pregătire, profesorii îi testează ca la un examen real. La ultima simulare a Bacalaureatului puțin peste 38% dintre elevii din Bihor au luat note peste 5 la matematică.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş