Sari la conținut
News Alert

Mici afaceri de sărbători. Decorațiunile handmade se vând ca pâinea caldă în pragul Crăciunului

"Luăm un glob de sticlă și introducem florile de lavandă, după care îl închidem. Și, totuși, o să mai completăm cu niște mere pădurețe. Bineînțeles că la sfârșit o să îi dăm un pic de culoare."

Globul cu flori de lavandă e gata de pus pe brad în mai puțin de 5 minute. Procedeul e simplu, însă nu are cum să funcționeze fără imaginație și îndemânare. Astfel, obiectul decorativ ajunge să coste chiar și 20 de lei. Cel mai bine o știe Antonia, care și-a început mica afacere cu miros de lavandă anul trecut, după ce a deprins pasiunea de la o prietenă.

"Cred că lumea este mai darnică în perioada sărbătorilor și atunci, dacă suntem dispuși să cumpărăm mai multe cadouri, bineînțeles că oamenii vor trece pe la noi."

Și Carmen Mândraş recunoaște că vânzările cresc în pragul sărbătorilor. Ținta ei o reprezintă persoanele care își doresc decorațiuni inedite pentru casă. Inspirată din lumea copiilor, orădeanca propune în această iarnă coronițe din fulare sau mănuși.

"Am zis să facem ceva pentru prichindei. Acum o să începem să facem să facem ceva și cu căciulițe, cu botoșei."

Prețul unei coronițe expuse în atelierul ei din Cetate pornește de la 25 de lei și crește în funcție de complexitatea modelului.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța