Sari la conținut

Microbuz cu acte false, descoperit la graniţa cu Ungaria

Un microbuz înmatriculat în Franţa a fost oprit la vama Valea lui Mihai, din judeţul Bihor, după ce autorităţile de graniţă au descoperit că avea certificat de înmatriculare fals. Şoferul ucrainean în vârstă de 31 de ani este cercetat pentru tăinuire, complicitate la fals, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Vehiculul a intrat în Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai duminică dimineaţa, în jurul orei 2:30. La volanul microbuzului înmatriculat în Franţa se afla un cetăţean ucrainean, în vâsrtă de 31 de ani. Acesta a prezentat la control un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităţilor din Ucraina.

"În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat pentru mijlocului de transport este fals si peste seria de șasiu originală era aplicată o tăbliță dreptunghiulară pe care era pansonată seria aparentă ce corespundea cu cea înscrisă pe talonul de înmatriculare Ucraina fals", au transmis reprezentanţii ITPF Oradea.

"Şoferul a declarat că nu este microbuzul său, nu avea cunoştinţă despre faptul că certificatul mașinii este fals și trebuia doar să conducă maşina până în România, contra sumei de 350 euro", a mai precizat sursa citată.

Acum bărbatul este cercetat pentru tăinuire, complicitate şi uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Edito web: Adrian Laboş
Foto: Poliţia de Frontieră

Pe aceeași temă