Microîntreprinderile, afectate de modificările Codului Fiscal

Data publicării:
stire 20biro 20microintreprinderi-45520

Modificările aduse Codului Fiscal ar putea duce la o situaţie economică dificilă pentru unele societaţi comerciale, susţine senatorul Rozalia Biro. Potrivit acesteia microîntreprinderile, care nu mai pot opta între impozitul de 3% pe venit şi cel de 16% pe profit riscă să falimenteze.

Rozalia Biro - senator UDMR de Bihor

„În cazul în care vorbim de o firmă care are 4 angajaţi şi are o cifră de afaceri de 150 de mii de lei, atunci va plăti dublu, cu 100% mai mult în cazul în care este limitat de plata unui procent din profit decât dacă ar putea alege".

Biro spune că modificările ar putea duce la falimentarea mai multor microîntreprinderi, pentru că multe firme nu-şi vor mai permite să achite dările către stat. Aceeaşi ordonanţă de urgenţă afectează şi primăriile cu datorii, care sunt obligate să majoreze taxele şi impozitele.

Rozalia Biro - senator UDMR de Bihor

„Într-un an în care persistă presiunea economică pe care o resimte fiecare cetăţean, într-un an în care nici salariile nu au crescut, şi nici în 2013 nu vor creşte, vin eu administraţie locală şi maresc taxele şi impozitele. Măresc impozitele pe terenurile construibile cu 16,5%?".

Senatorul UDMR spune că parlamentarii USL vor cu orice preţ să aplice schimbări la Codul Fiscal. Modificările vor intra în vigoare prin ordonanţă de urgenţă în februarie, chiar dacă legea spune că ar trebui să intre în vigoare la şase luni după publicarea în Monitorul Oficial. Parlamentarii din cadrul USL Bihor susțin că nu cunosc toate prevederile noului Cod Fiscal, astfel că se feresc să comenteze acuzațiile facute de UDMR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri