Sari la conținut

Mii de români se întorc în țară prin vama Borș

În 24 de ore, prin Vama Borş au intrat în ţară 12 mii 800 de maşini. Primele zile din august sunt cele în care românii care lucrează peste hotare se îndreaptă spre România pentru a-şi petrece concediul alături de cei dragi.

"Am familie şi prieteni pe aici trei săptămâni."

"Aici am casa şi de aici am plecat ce să fac, trebuie să mă întorc."

Poliţia de Frontieră din Borş a luat măsuri pentru a micşora timpii de aşteptare.

"A crescut numărul arterelor de control din punctele de frontieră pe sensul de intrare şI ieşire din ţară. S-a trecut la aplicarea unui control sporit al frontierei de stat", a confirmat inspectorul Loredana Ghencean, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Borş.

Geanina Miron este din Piatra Neamţ, are 44 de ani şi a plecat să lucreze în Franţa în 2002. Vine rar în ţară şi de fiecare dată Cu aşteptări mari.

"După doi ani şi patru luni mă întorc pentru ami vedea familia părinţii. Ce aştept să văd în România, pentru cei de acasă, o viaţă mult mai bună."

Deși revin cu plăcere în țara natală, românii stabiliți în Occident nu văd cu ochi buni direcția în care se îndreaptă România.

"Politicienii ar trebui schimbaţi. Nici unul nu se gândeşte la români."

"Lumea nu mai ştie să stea la rând, să pună un ambalaj într-un coş de gunoi. Afară toţi repectă regulile astea. Cum au trecut graniţa, cum dau cu bâta în baltă, c-aşa-i românul."

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Rezmuves Robert
Editor web: Adrian Laboş