Milioane de flori şi figurine uriaşe, la Carnavalul Florilor din Oradea şi Debreţin

Data publicării:
stire carnaval debretin

Carnavalul Florilor din Debreţin va fi organizat în acest an pentru a 44-a oară. Evenimentul este finalul unei săptămâni de festivităţi dedicate zilei naţionale a Ungariei. La relizarea carelor alegorice lucrează zeci de artişti si voluntari. Figurinele care le însufleţesc sunt confecţionate din polistiren şi decorate cu milioane de flori.

Artistul plastic Sándor Pikó conduce proiectarea şi lucrările la carele alegorice de 25 de ani.

"Mulţi cred că polistirenul este moale, şi uşor de sculptat. Vă spun sincer, cioplesc piatră cu mai mare plăcere", spune Sándor Pikó.

În faza finală, artistul pictează detaliile de pe sculpturi: "Un dinte, de exemplu, se face cu o singură mişcare a pensulei, sau lumina dintr-un ochi, aceste lucruri sunt prea mici să fie făcute din flori."

"Carele sunt fabricate în hangare uriaşe, pentru că au o mărime impozantă, iar decorarea cu flori, pentru că florile sunt fiinţe efemere, se face doar în ultimele zile înainte de defilare", explică Béla Somogyi, viceprimarul municipiului Debreţin.

În acest an, o parte din carele care participă la carnavalul din Debreţin va ajunge şi in Oradea. Pe 21 august, patru care vor defila pe principalele bulevarde ale oraşului.

Organizatorii spun că, pe durata desfaşurarii Carnavalului de Flori în Debreţin numărul turiştilor care vin din mai multe ţări îl depaşeşte uneori pe cel al locuitorilor oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri