Sari la conținut

Minivacanța în apă termală. Mii de turiști își petrec zilele libere în Băile Felix

Sunt mii de români care îşi petrec vacanţa de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională în Bihor, în staţiunea Băile Felix. Aqua-parkul de aici atrage o mulţime de turişti care au parte de ședințe de aqua-zumba, masaj dar și de o cină tradițională. Cel mai căutat este hotelul de cinci stele din stațiune, unde rezervările au fost făcute în urmă cu câteva luni.

În Baile Felix, distracția a început încă de la primele ore ale dimineții. După micul dejun, turiștii au coborât în aquapark-ul hotelului de cinci stele, unde au fost așteptați de o echipa de antrenori de fitness. De la aceștia au aflat cum aqua-zumba îi poate ajuta sã scape de caloriile acumulate în ultima vreme. E suficient sã facã gimnasticã în apã preţ de 25 de minute.

În timp ce adulţii participau la şedinţele de aqua-zumba, copiii s-au jucat alături de animatori.

"Încercăm să facem concursuri care să îi destindă, iar la final o să le oferim niște diplome, iar pe cei mai buni o să îi cadorisim că vine luna cadourilor", spune Dorothea Bonca, animator în cadrul Asociației "Prietenii Veseliei".

Alții au preferat un mesaj relaxant după orele petrecute în bazine.

"Masajul cu candela este unul de relaxare și de revitalizare a tenului, de reîmprospătare."

S-a lucrat de zor și în bucătărie, a fost pregătitã cina tradițională pentru seara de 1 Decembrie. De pe platouri nu vor lipsi nici specialități gastronomice din Italia ori Franța.

"Cârnați, tobă, jumări, mititei, paste Tade de porc cu ciuperci, terină de brânzeturi, ruladă de pui dalmațiană", enumeră Teodor Găvruța, bucătarul hotelului.

În această perioadă în complexul balnear de cinci stele din staţiunea bihoreanã nu mai e niciun loc liber. Turiștii și-au făcut rezervări încă din vară.

"În această minivacanță de patru zile, pachetul a plecat de la patru nopți, cu prețul de 1035 de lei pe persoană, în care este inclus, mic dejun, bufet suedez și cina tradițională. Deja am deschis lista pentru anul viitor, pentru Rusalii, 1 mai și Paște", spune Daniel Nath, managerul hotelului.

La toate acestea se adaugă împachetarile cu ciocolată, petrecerea cu spumă și spectacolul muzical, programate în seara de 1 decembrie. Adicã oferte comparabile cu cele din strãinãtate, spun turiştii.

"Sunt impresionată de curățenie, de calitatea personalului."

"Suntem cu familia, cu prietenii am venit tocmai de la Slobozia, special până aici."

"Față de Turcia, de exemplu mi se pare similar, nu am găsit diferențe."

În pensiunile din Bãile Felix, prețul de cazare începe de la 80 de lei pe noapte. Suma poate ajunge la 1500 de lei pentru un apartament VIP la complexul balnear de cinci stele.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi