Mircea Chirilă, despre noile investiții ale Primăriei Oradea: "Prea ne-am obişnuit cu zgomotul de picamer"

Data actualizării: Data publicării:
pasaje centrul civic Oradea

"Prea ne-am obişnuit cu zgomotul de picamer", a comentat, la Vocile Bihorului, jurnalistul Mircea Chirilă vestea că Primăria a accesat fonduri europene pentru construirea unor pasaje rutiere. Jurnalistul spune că aceste investiţii înseamnă mult pentru oraş şi că, deşi provoacă deranj, în final îşi vor dovedi utilitatea. Chirilă a vorbit şi despre Alianţa Vestului, la care a aderat şi Oradea.

Proiectul de 111 milioane de lei, prin care va fi reconfigurată complet circulaţia din Centrul Civic al Oradei, a fost semnat luni de administraţia locală. Mircea Chirilă crede că acest proiect se înscrie în linia investiţiilor de infrastructură care au schimbat faţa oraşului în ultimii 10 ani.

"Eu nu-mi pot imagina un oraş atât de liniştit încât să nu auzi zgomot de picamer, o basculanta de mare tonaj. Cât timp se mişcă lucrurile este bine, înseamnă că nu murim. Cred că oricât ar fi dezvoltată Oradea, ne oprim şi nu mai facem nimic. Nu se poate, lumea evoluează şi oraşul trebuie să evolueze odată cu societatea."

Chirilă a vorbit şi despre Alianţa Vestului, pe care o consideră un semnal de alarmă pe care primarii marilor oraşe îl trag. Ei vor să arate Guvernelor că pot duce singure la capăt proiecte mari, fără a mai aştepta ajutor de la Centru.

"Primarii au o viaţă mai lungă, 2-3 mandate, în care poţi să arăţi destule. Hai să ne imaginăm că Bolojan nu mai candida în 2012, se mai putea vorbi de ceva concret. De abia apucase să mişte lucrurile, nici opt ani nu îţi ajung, nici 12. Probabil că dacă am face un proiect pe 20-25 de ani am putea spune că da, asta s-a întâmplat", susține directorul săptămânalului Bihoreanul.

Mircea Chirilă a amintit şi despre sărbătoarea din sânul redacţiei Bihoreanul, care împlineşte 18 ani de existenţă.

"Atunci cei care lucrează acum, cea mai tânără avea 11 ani, cel mai bătrân 43. Acum suntem nu doar părinţi, ci şi bunici. A crescut o lume în jurul nostru şi am trecut de la galaxia Gutemberg la galaxia Zuckerberg, dar ne adaptăm şi poate peste 18 ani ne vom vedea într-o emisiune la tine."

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri