Mircea Chirilă, la Vocile Bihorului: "Competiţia din care câştigă toată lumea "

Data actualizării: Data publicării:
Mircea Chirila

"Este competiţie între Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor". E părerea jurnalistului Mircea Chirilă, care spune că cele două instituţii au început un concurs al proiectelor din finanţări proprii sau europene, din care vom avea de câştigat cu toţii. Asta şi dacă la instituţia Consiliul Judeţean, Puterea şi Opoziţia vor învăţa să colaboreze mai bine.

Primăria Oradea a anunţat pentru acest an 100 de proiecte importante, evaluate la 100 de milioane de euro. Acestea sunt în special investiţii în infrastructură, care vor schimba definitiv faţa oraşului. Consiliul Judeţean Bihor are însă şi el planuri mari pentru acest an, crede jurnalistul Mircea Chirilă, directorul săptămânalului Bihoreanul.

„Primăria spune că încearcă să pună în operă proiecte de 100 de milioane de euro, încă suma nu este bătută în cuie, este vorba despre cele 100 de proiecte în Anul Centenarului. Şi iată că şi CJ vrea să pună în operă proiecte de aceeaşi valoare, ceea ce este extraordinar”, a spus jurnalistul în cadrul emisiunii „Vocile Bihorului” de la Digi24 Oradea.

Dacă Primăria Oradea se laudă cu schimbarea reţelei de termoficare, prelungirea liniei de tramvai sau achiziţionarea unui nou cazan la CET,

Consiliul Judeţean Bihor pune în operă modernizarea terminalului de pasageri al Aeroportului din Oradea, Drumul Apusenilor sau proiectul strategic pe sănătate, ultimul sub semnul întrebării încă, din cauza unor erori la depunerea dosarului de finanţare europeană.

„După părerea mea, acum putem asista la o bătălie de orgolii, între cei de la Consiliul Judeţean şi cei de la Primăria Oradea, să vedem care ce face. Deci competiţia face bine. Eu aş fi foarte fericit ca la finalul acestui an să vedem proiecte de 100 de milioane de lei atât la primărie, cât şi la Consiliul Judeţean”, a spus Mircea Chirilă.

Însă pentru ca proiectele judeţului Bihor să aibă acelaşi succes cu cele ale Primăriei Oradea, ar fi nevoie de o mai bună colaborare între Puterea şi Opoziţia din Consiliul Judeţean Bihor, crede jurnalistul.

În acest moment, cele două tabere îşi împart acelaşi număr de voturi, 17, după ce consilierul judeţean al PSD, Ana Maria Tiron a pierdut sprijinul politic al partidului.

Reporter: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri