Mircea Chirilă, la Vocile Bihorului, despre exproprierile de pe Strada Plevnei şi jurnalismul cetăţenesc la UPU

Data actualizării: Data publicării:
Chirila Plevnei

"E nevoie de o atenţie mai mare a Primăriei în relaţia cu orădenii", este de părere jurnalistul Mircea Chirilă. Prezent la Vocile Bihorului, acesta a vorbit despre cazul caselor expropriate de pe Strada Plevnei, ai căror proprietarii se tem că valoarea despăgubirilor nu se va ridica la valoarea de piaţă a imobilelor. Chirilă a amintit şi despre cazul angajatului de la camera UPU, care s-a răstit la un pacient: "Sunt şi ei oameni şi greşesc", a fost de părere jurnalistul.

Proprietarii caselor care vor fi demolate pe strada Plevnei au fost înştiinţaţi prin poştă de intenţia Primăriei de a-i expropria. Legea este însă de partea administraţiei locale. Mircea Chirilă consideră totuşi că, dacă vor fi mulţumiţi de sumele primite, proprietarii se vor bucura să se mute de pe Strada Plevnei până la urmă.

Mircea Chirilă, jurnalist: "Cei care vor fi demolaţi vor fi mai fericiţi decât cei care rămân. Uită-te la ce se întâmplă pe drumul expres, unde e o nebunie acum după construcţia drumului. Aici trebui pornit de la un principiu de bază: dă-le acestor oameni maximul cat permite legea."

Proprietarii caselor care urmează să fie demolate s-au plâns că nu au fost ascultaţi şi că unii au investit sume considerabile în reabilitarea proprietăţilor.

Mircea Chirilă, jurnalist: "Pentru o cauză din asta stai de vorbă cu ei 10 minute şi încearcă să le explici care este raţiunea care a dus la această soluţie. Încearcă să le dai bani, se pot face aranjamente legale, sa le dea teren undeva, sa isi facă o casă."

Mircea Chirilă a vorbit şi despre cazul asistentei de la Urgenţe, filmată de un pacient cu telefonul mobil în timp ce se răstea la el. Jurnalistul consideră că filmuleţul prezintă o realitate trunchiată şi că nervii întinşi la maximum ai personalului medical sunt ceva normal la un serviciu cu un asemenea nivel de stres.

"Tu, când vii ai trei spintecaţi şi tu ai o fimoză, stai la rând. Nu ai decat sa stai 6-7 ore. Du-te în străinătate să vezi că stai şi acolo. Plus că mai sunt centrele de permanenţă care ar trebui să filtreze ce ajunge la urgenţă."

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri