Sari la conținut

Miting împotriva clasei politice. O mie de orădeni au ieşit în stradă miercuri seara

"Uniți, salvăm toată România!"

Punctul de întâlnire al protestatarilor a fost la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie, unde s-au întâlnit în jurul orei 19. După ce au scandat şi au cerut "schimbarea totală, nu parţială" a clasei politice, au pornit prin oraş.

S-au oprit în faţa Prefecturii Bihor, unde scandările s-au înteţit, după care grupul de manifestanţi a plecat spre cartierul Nufărul. Însoţiţi de mai multe echipaje de poliţie şi de jandarmi, oamenii au blocat un sens de circulaţie. Pe tot parcursul traseului au aplaudat şi au cerut şi alte demisii ale politicienilor.

"Vrem să intrăm din nou în Revoluție și să scăpăm de toate grijile care ni s-au pus pe cap și toate minciunile să dispară. Toți jegoșii din această țară să dispară definitiv. Nu vreau să-i mai văd deloc în fața ochilor mei.""Ne-am săturat și noi și părinții noștri, desigur, să ne fure toți. Din Guvern, din Parlament, și pentru că părinții noștri lucrează foarte mult ca să ne poată da tot ce avem. Haine, telefoane, să ne trimită la școală. Poate că el (Victor Ponta - n.n.) și-a dat demisia, a fost doar o luptă din război. Și asta nu ajunge. Trebuie să-i dăm pe toți hoții și pe toți cei care ne fură jos", a spus o tânără.

"Cei de sus, dacă ne aud, să ne lase și pe noi, tinerii, să avem locuri de muncă în această țară, să nu mai fim nevoiți să mergem dincolo. Pentru că eu, de exemplu, am fost dincolo și chiar nu-mi place să lucrez dincolo. Și vreau să lucrez în țara mea."

"- Nu a ajuns că și-a dat demisia Ponta?
- Asta e lucrare pentru proști. Ponta e rocada pentru proști!"Protestul s-a încheiat în jurul orei 22 în Parcul 1 Decembrie. Participanţii la miting spun că protestul se va repeta şi joi seara, tot de la ora 19, la Statuia Ostaşului Român.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabriel Szilagyi 

Pe aceeași temă