Modificări la intrarea în Oradea dinspre Băile Felix

Data publicării:
proiect Nufarul Cantemir 011018 (7)

Se va circula mai bine și mai rapid la intrarea în Oradea dinspre Băile Felix. Bulevardul principal care străbate cartierul Nufărul până în zona Cantemir va fi reamenajat pentru a facilita traficul rutier sau pe două roți, dar și transportul în comun.

Partea carosabilă va fi delimitată de pista de biciclete și de liniile de tramvai prin borduri și spații verzi și vor fi amenajate trotuare cu o lățime de cel puțin un metru și jumătate.

Stâlpii de iluminat vor fi schimbați, iar șoseaua va fi modernizată pe o lungime de peste doi kilometri și jumătate.

"Creșterea vitezei de circulație a tramvaiului în zona respectivă, o undă verde pentru mașini pentru a facilita accesul rutier în zona respectivă, crearea unei piste de biciclete distincte pe toată porțiunea din Nufărul până în Cantemir.

Se vor monta semafoare noi cu tehnologie de tip LED pe toată suprafața sau la fiecare intersecție care necesită acest tip de semaforizare, se vor monta stâlpi noi pentru semafoare care vor fi dotați cu elemente reflectorizante pentru o mai bună vizibilitate", susţine Florin Birta, viceprimar al Oradei.

proiect Nufarul Cantemir 011018 (4)
proiect Nufarul Cantemir 011018 (4)

foto: Primăria Oradea

Lucrările vor începe în vara anului viitor și vor fi gata în 12 luni. Investiția este de aproape 12 milioane de euro, din fonduri europene.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri