Sari la conținut

Modificări majore în baschetul românesc

Federaţia Română de Baschet pregăteşte modificări importante din ediţia viitoare a întrecerilor naționale masculine și feminine.

Marea noutate o reprezintă cumularea celor două eşaloane valorice de acum într-o singură divizie, împărţită în trei grupe valorice.

"Practic, primele opt echipe din acest sistem play-off vor avea dreptul pe linie sportivă să participe în prima grupă valorică, următoarele, de la grupa 7-12, cu cele patru care sunt la turneul de promovare vor forma grupa a doua, iar în grupa a treia se vor putea înscrie chiar şi sateliţi ai echipelor sau entităţi sportive care pornesc de la zero", a precizat Şerban Sere, preşedintele CSM Oradea.

În plus, majoritatea cluburilor din prima ligă au propus ca din ediția următoare echipele să fie obligate să evolueze în prima jumătate de meci cu un jucător sub 23 de ani.

"Într-o şedinţă pe care am avut-o acum vreo zece zile la nivelul Federaţiei Române de Baschet, cu toţi preşedinţii de cluburi, am agreat un sistem competiţional în care pe parcursul primelor doupă sferturi va evolua un jucător român U23. Deci nu doar un sfert cum era până acum, jucătorul român U23 va fi obligatoriu să joace pe parcursul primelor două sferturi", susţine Şerban Sere.

Modificările vor fi votate pe 23 mai în biroul federal, când va fi discutată și creşterea sumei pentru grila de formare a jucătorilor. Clubul formator ar urma să încaseze de la echipele beneficiare o sumă de bani, până la împlinirea vârstei de 25 de ani a baschetbalistului.

Redactor: Nicolae Mihalcea

Pe aceeași temă