Mozaicul din "Vulturul Negru", refăcut pe banii orădenilor

Data publicării:
mozaic

Lucrările la mozaicul din pasajul Vulturul Negru au început în 2012, iar un an mai târziu primăria a venit să recepționeze lucrarea în valoare de peste două milioane de lei. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că pavajul nu era făcut cum trebuie.

"Când au venit să recepționeze lucrările reprezentanții primăriei au văzut că foarte mult mozaic era deja fisurat și multe plăci erau desprinse. Mai mult, sistemul de scurgere nu a fost bine făcut, motiv pentru care apa băltește pe pavaj", a aflat Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea.

Primăria a cerut refacerea mozaicului, iar negocierile în acest sens s-au purtat timp de doi ani. Pentru că Nu s-a ajuns la niciun rezultat, administrația locală a reziliat în luna mai contractul cu constructorii. La licitațiile organizate ulterior nu s-au prezentat alte firme care să termine lucrarea până la sfârșitul anului. Astfel, fondurile europene au fost pierdute, iar investiția va fi plătită din banii orădenilor.

"Nu-i ceva normal ca să se facă din banii primăriei, că tot de la noi se ia."

"Este supărător, dar în mod sigur trebuie refăcut pentru că arată groaznic."

"E o șansă mică să reușim să reluăm licitația și să avem un constructor care să poată executa efectiv lucrarea pe bani europeni", susţine Marius Moş, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

"În luna mai şi iunie anul viitor vom reface şi pardoseala. Pentru aceasta costurile pardoselii, pentru că se depăşeşte termenul de 1 ianuarie 2016, pardoseala fiind finanţată din bani europeni, vor trebui suportate integral de către oraş", a precizat Ilie Bolojan, primarul Oradei, în cadrul emisiunii Vocile Bihorului, de la Digi24 Oradea.

Firma care a realizat lucrările în pasaj nu a putut fi contactată. Administraţia locală a renovat faţada exterioară clădirii cu aproape opt milioane de lei, tot din bugetul local.

Reporter: Florina Fofiu
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri