Sari la conținut

Mulţi români merg de Paşte în staţiuni sau în străinătate

Rezervările pentru perioada Paştelui s-au făcut cu mult timp înainte. Majoritatea hotelurilor sunt pline.

"De o lună jumate nu mai avem locuri pe hotelul nostru pentru sărbătorile pascale. Această mini vacanță de Paște să știți că este la modă doar acum de câțiva ani", spune Marcel Ladislau Stokker, directorul unui complex hotelier din Băile Felix.

În Băile Felix, un sejur de 3 nopţi la un hotel de 3 stele costă de la 270 de lei pe persoană. În ofertă sunt incluse micul dejun tradițional și prânzul, servit sub formă de bufet suedez. Din meniu nu lipsește carnea de miel.

Alţii au ales ca în acest an să-şi petreacă sărbătorile pascale în străinătate. Aşa au făcut Manuel şi Eliza, care se vor bucura de Învierea Domnului într-un loc cu o semnificaţie deosebită pentru creştini.

"Ne-am gândit să mergem în Italia să sărbătorim Paștele la Roma, la Vatican."

"În familie e mai frumos", spun cei mai mulţi dintre români. Pentru masa din Ziua Sfântă, gospodinele prepară deja preparate delicioase.

"Mă pregătesc de ceva vreme. Am spart nuci, am făcut covrigei, deci multe lucruri făcute anticipat ca să nu mă aglomerez prea mult în ultimele zile, că vom fi mulți", spune Livia Băcilă.

"Chiar dacă în ziua de astăzi toți adolescenții vor să meargă cu prietenii peste tot, eu rămân aici cu buni, să o ajut, cu tati și cu mami și cu toți verișorii mei, pentru că așa e cel mai frumos", completează Ilinca Băcilă.

Indiferent că petrec acasă sau în staţiuni, de Paşte românii vor trece mai întâi pe la biserică pentru a primi lumina Învierii.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Monica Pop, Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboș