Neînţelegeri la prima şedinţă a CJ Bihor. Consilierii s-au contrat în privinţa procedurii de vot

Data publicării:
vot cj

În debutul şedinţei de marţi a Consiliului Juţeţean Bihor, aleşii liberali le-au cerut celor din alianța PSD-UDMR-ALDE să îşi exprime opţiunile în cabina de vot, ca să păstreze secretul votului. Propunerea a fost respinsă, astfel că fiecare grup a votat cum a dorit: unii la birou, alţii în cabină.

"Majoritatea care se află la Consiliul Județean a votat la vedere, pe masă. Efectiv hotărârea propusă a picat, pentru că nu se votează conform legii, în cabină", spune Ionel Avrigeanu, liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean Bihor.

"- Toți consilierii au avut posibilitatea de a vota, au avut condiții de vot secret, cabină, buletin de vot.
- E normal să se voteze în două moduri ?
- Toată lumea are are posibilitatea de a alege cum dorește", consideră Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor.

Ioan Mang, vicepreședinte CJ Bihor, completează: "Votul secret se făcea pe buletine de vot, așa cum prevede legea: fiecare consilier primea la masă, vota și buletinele erau introduse în urna plimbată pe la fiecare consilier. Acest lucru au dorit să-l schimbe."


Neînţelegerile au reapărut când a fost vorba de procedura de vot.

"Persoana care cu care suntem împotrivă se taie, iar dacă suntem de acord cu celelalte nu facem nici un însemn asupra celorlalte persoane", a precizat Carmen Soltănel, secretajul județului Bihor.

Din cauza discuțiilor, ședința a durat peste două ore și jumatate. Liberalii au votat împotriva punctelor trecute pe ordinea de zi, dar acestea au trecut cu majoritate simplă.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri