Nervi şi aglomeraţie la frontieră. A fost nevoie de prezenţa jandarmilor în zona vămii Borş

Data actualizării: Data publicării:
trafic Bors

A fost nevoie de prezenţa jandarmilor, în această dimineaţă, ca nervii şoferilor de TIR blocaţi în cozi uriaşe lângă vama Borş să fie ţinuţi sub control. Camionagiii au aşteptat chiar şi şase ore ca să treacă graniţa, iar coada de vehicule s-a întins pe aproape 9 kilometri. Situaţia a fost provocată de cele două zile de restricţii impuse în Ungaria cu ocazia Rusaliilor catolice.

"La orele amiezii, coloana de camioane în Vama Borş s-a întins pe o distanţă de peste 8 kilometri şi jumătate, iar timpul de aşteptare depăşea 300 de minute. Unii şoferi şi-au pierdut răbdarea, au început să claxoneze, astfel că în zonă au fost chemaţi reprezentanţii Jandarmeriei pentru a calma spiritele", a relatat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

Aglomeraţia a revenit încă de luni seara în zona vămii Borş, după ce sâmbătă şi duminică TIR-urile mai grele de 7 tone şi jumătate nu au avut voie să circule în ţara vecină. Majoritatea şoferilor au sosit încă din timpul nopţii ca să prindă un loc în faţă. Asta nu i-a scutit de ore întregi de aşteptare.

"Mai am 5 minute şi fac 7 ore de când stau; sunt de la ora 3 şi un sfert", spune un şofer.

"Ne încurcă programul de lucru, coada e imensă", susţine altul.

"- Foarte mulţi nervi, claxoane?
- Da, încercăm să ne calmăm că avem drum lung şi ne stresează foarte tare."

Unii dintre şoferi au staţionat peste noapte în benzinăriile din zonă, iar dimineaţa au încercat să se bage în faţă. Gestul lor a stârnit nemulţumirea celorlalţi transportatori.

"7 ore, foarte, foarte mult. Mai sunt şi care depăşesc, nu se respectă rândul."

Autorităţile de graniţă au încercat să limiteze aglomeraţia şi îi sfătuiesc pe şoferi să consulte aplicaţia "Trafic online" de pe site-ul Poliţiei de Frontieră.

"Numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de Poliţia din Ungaria. A fost mărit numărul de artere de control pentru automarfare pe sensul de ieşire astfel: la PTF Nădlac II sunt deschise cinci fluxuri, iar la PTF Borş - trei", a declarat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Din cauza numărului mare de camioane, a fost nevoie şi de intervenţia poliţiştilor de la Circulaţie, care au dirijat traficul în sensurile giratorii de la ieşirea din Oradea spre Borş.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri