Nervi și cozi la alimentele gratuite. Zeci de orădeni au venit cu noaptea în cap să ridice ajutorul de la Uniunea Europeană

Data publicării:
BETA alimente sociale-

Supărată foc, o femeie a răbufnit în momentul în care a aflat că, deși a stat ore bune la coadă, nu va primi alimentele gratuite în această săptămână. I s-a explicat că totul se face pe baza unei programări, ceea ce i-a făcut pe mulți să creadă că nu vor primi o parte din ajutoare: "Anul trecut nu am primit nici uleiul, nici zahăr şi am venit. Acum, iar cu programare."

Dănuţ Chereji, şef de serviciu la Administraţia Socială Comunitară Oradea, dă asigurări că alimente sunt şi vor fi pentru toată lumea, doar că "prima dată vin cei cu venitul minim garantat, pentru că au mai multe porţii de ridicat."

Așa că în prima zi alimentele s-au dat persoanelor asistate social. Printre ele s-a aflat Carmen Ilieş, care s-a aşezat la rând cu noaptea în cap, înainte cu patru ore ca să se deschidă depozitul de alimente. Trăieşte numai din ajutor social împreună cu soţul şi cei doi copii. A plecat acasă cu patru porţii, adică 150 de kilograme de alimente pe care nu le-ar fi putut cumpăra din bugetul familiei.

Fiecare persoană primeşte 37 de kilograme şi jumătate de alimente.

În următoarele zile este rândul persoanelor cu handicap să ridice produsele gratuite din partea Uniuniin Europene. De săptămâna viitoare, beneficiază de ajutor șomerii și pensionarii cu venituri sub 400 de lei. În total, în Oradea sunt peste 12 mii de persoane care își pot ridica pachetele cu alimente până la jumătatea lunii martie 2014.

reporter: Florina Fofiu
operator: Constantin Gheorghiţă

editor web: ADrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri