Ninge în Bihor. Material antiderapant împrăştiat pe străzile Oradei

Data actualizării: Data publicării:
utilaj deszapezire

În urma ninsorii din această dimineaţă, mai multe utilaje ale firmei de deszăpezire au ieşit pe străzile Oradei. Au fost vizate străzile principale, căile mijloacelor de transport în comun şi intrările în oraş.

foto arhivă

12 utilaje au fost trimise în această dimineaţă în zonele de urgenţă 1 pentru a împrăștia material antiderapant.

„În momentul de față se acționează pe urgența I, iar în funcție intensitatea și evoluția căderilor de zăpadă, vom mări numărul de utilaje din teren și totodată vom extinde numărul urgențelor”, a precizat Ionel Ban, directorul de producție al firmei de deszăpezire.

Potrivit autorităţilor locale, în Oradea au fost stabilite patru urgențe pentru cele 882 de artere de circulație. Urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II vizează intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III se referă la toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV la toate străzile neasfaltate din municipiu.

„Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea”, au transmis reprezentanţii administraţiei locale.

Nerespectarea acestor obligaţii poate fi sancţionată de Poliția Locală cu amenzi cuprinse între 500-2000 lei pentru persoane fizice şi 1500-2500 lei pentru persoane juridice.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri