Nouă incendii de vegetație uscată într-o singură zi, în Bihor

Data publicării:
incendiu vegetatie uscata Satu Mare 2

Nu mai puțin de nouă incendii de vegetație uscată s-au produs, pe parcursul unei singure zile, duminică, în Bihor. În total, flăcările au afectat 40 de hectare, susțin reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana”.

Pompierii au acționat duminică în Hidișelu de Sus, Sântion, Tarcea, Tărcaia, Corbești Homorog, Roșia și în Oradea, pe Strada Nojoridului.

„Evenimentele menționate au fost provocate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor prin arderea deșeurilor ori a vegetaţiei uscate”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanții ISU ”Crișana”.

Astfel de incendii pot deveni periculoase, avertizează pompierii, pentru că pot scoate din funcțiune instalații electrice ori de telefonie, iar în unele cazuri au afectat traficul rutier.

„Pentru prevenirea unor eventuale accidente de circulaţie, urmare a scăderii vizibilităţii în timpul utilizării focului deschis, lucrările de igienizare se vor efectua în prezenţa permanentă a unei persoane în zona drumurilor publice”, a precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU ”Crișana”.

Specialiștii atrag atenția că utilizarea focului deschis nu este admisă la distanţe mai mici de 40 metri faţă de locurile cu pericol de explozie, respectiv 10 metri faţă de materiale sau substanţe combustibile, cum ar fi lemnul, hârtia, textilele ori cartoanele.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri