Numărătoare paralelă la UDMR. În Bihor, Uniunea a câştigat 21 de primării

Data publicării:
IMG 6045

foto: Diana Grad/ Digi24 Oradea

Fiecare din candidaţii care au câştigat alegerile pentru un mandat de primar au fost afişaţi pe un "panou de cinste", cum l-au numit liderii UDMR Bihor

"Deja avem 14 primari afişaţi. Aşteptăm să vină rezultatele din oraşele mai mari, pentru că totuşi aşteptăm să vedem prezenţa mai mică în aceste oraşe ce a produs, pentru că am avut nişte emoţii din acest motiv. A fost un nou sistem de a organiza campania electorală care a pus în dificultate mai pe toată lumea. Pot să spun că suntem singurii care nu am votat această lege. Toţi se plâng de ea, cei care au votat-o. În fine, totul e bine dacă se sfârşeşte cu bine. Sper ca să avem un rezultat care să ne dea posibilitatea ca să fim un factor de decizie în acest judeţ", a declarat Szabo Odon, preşedintele executiv al UDMR Bihor.



Conform numărătorii paralele, partidul a avut la miezul nopţii în jur de 21 de primării câştigate din cele 101 din judeţ.

La esdiul PSD Bihor, în timp ce unii au aşteptat telefoane cu rezultatele din judeţ, alţii au preferat să meargă pe teren. La miezul nopţii s-a confirmat că Partidul Social Democrat a câştigat 29 de primării. 

"Lucrurile se arată bine pentru PSD Bihor astăzi. Avem deja 29 de primari şi încă mai aşteptăm să se mai numere în diverse locuri. Am câştigat comuna Bratca, o comună mare. Am câştigat comuna Budureasa, o altă comună mare. Am câştigat comuna Brusturi, am câştigat comuna Sînmartin, cea mai mare comună din judeţ. Am câştigat comuna Nojorid.
Am câştigat oraşul Nucet", a declarat Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor. "Spre supărarea celor care aşteptau să vadă cum ne prăbuşim noi în data de 5 iunie pot să le spun că mai trebuie să aştepte până ne vom prăbuşi. De acum încolo eu zic că avem calea deschisă spre un rezultat foarte bun."

Mang s-a arătat bucuros pentru câştigarea Primăriei Capitalei de candidata PSD Gabriela Firea: "E un pas important către a spune tuturor că alegerile parlamentare din toamnă vor fi câştigate de PSD."

Pentru Primăria Oradea, social-democraţii nu au avut un rezultat clar până la miezul nopţii.

"- Undeva la 10%...
- 10%? La funcţia de primar?
- E în regulă. Să vedem ce se spune pe mai departe."

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri