Numărătoarea voturilor. Buletinele au fost numărate noaptea trecută la BEJ Bihor

Data publicării:
noaptea la BEJ 260514

Imediat după ce secţiile de vot s-au închis, s-a trecut la numărarea buletinelor de vot. Toate au fost aduse la sediul Biroului Electroral Judeţean, de preşedintele secţiei de votare, însoţit de o persoană însărcinată cu paza . Procesele verbale, listele de vot şi contestaţiile din cele 651 de secţii din Bihor vor ajunge la Biroul Electoral Central din Bucureşti.

"În anii anteriori, oamenii se deplasau la judecătorii cu aceste buletine, de fapt saci întregi cu materialul electoral şi cu buletinele valabile. În acest an, Prefectura a pregătit maşini pentru ca acestea să fie transportate", spune Loreley Mirea, purtătorul de cuvânt al BEJ Bihor.

"A fost totul foarte organizat. Deşi am mai fost preşedinte de secţie şi au mai fost incidente, de această dată chiar a fost totul foarte bine organizat", explică Adriana Mudura, preşedinta secţiei de votare nr. 75.

Jandarmii au supravegheat întreg procesul.

Rezultatele finale ale votului în judeţul Bihor vor fi făcute publice în cursul zilei de luni. Conform estimărilor la nivel naţional, câştigătorul detaşat al acestor alegeri europarlamentare este alianţa PSD-UNPR-PC.

reporter: Bogdan Costea
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri