Sari la conținut

O absolventă din Oradea, singura cu nota 10 la Bacalaureat în Bihor

Vestea că este singura din Bihor cu media 10 la Bacalaureat a făcut-o pe Alexandra să plângă de bucurie.

"Alexandra plângea. A sunat și mi-a zis... Am crezut că a pățit ceva și mi-a zis: Cred că am luat 10 la Bac. Zice: Nu spune la nimeni, mă mai uit o dată. Fericire, bucurie, împlinire pentru ea și pentru mine că totuși eforturile și ale ei și ale noastre ca părinți au meritat", povesteşte Sanda Iftime, mama Alexandrei.

Conștincioasă din fire, tânăra de 19 ani a avut întotdeauna rezultate bune la învățătură. Recunoaște însă că ultimul an de liceu a fost cel mai solicitant, pentru că orele de pregătire s-au dublat, iar de cele mai multe ori nu a avut timp nici să iasă cu prietenii.

"Am muncit foarte mult, a fost un an de sacrificiu, dar a meritat efortul. Sincer, nu mă așteptam, ține foarte mult de subiectivitatea corectorilor, dar eu am dat tot ce am avut mai bun", spune Alexandra Iftime.

"A fost un copil deosebit începând din clasa a IX-a. pe lângă inteligența nativă a avut parte de calități morale și nu numai morale, ci și fizice deosebite", îşi aminteşte Camelia Ardelean, fosta dirigintă a Alexandrei.

Pentru Ioan Cadar, directorul adjunct al Colegiului "Mihai Eminescu" din Oradea, media obţinută de Alexandra "este o mândrie și o responsabilitate care ne determină să fim la fel de preocupați de modul în care actul educațional se desfășoară în școala noastră".

Pentru absolventa de nota 10 urmează o nouă provocare. După ce în liceu, Alexandra a studiat filologia acum vrea să își schimbe profilul. Ea vrea să facă Facultatea de Științe Economice acasă, în Oradea.

Alături de Alexandra, alți 55 de elevi din țară au luat 10 pe linie la examenul de Bacalaureat.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță